Aan de slag bij Marieke – deel 2: Proefkonijn

Vrijdagochtend 8:30, de bel gaat. Vandaag is het de grote dag. Jan de installatieman staat voor de deur met een grote doos met de inductieplaat.

Eerst gaat de gasplaat eruit, de situatie wordt nog even bekeken en dan snel naar de meterkast. Want de meterkast moet eerst aangepast worden voordat Enexis de aansluiting verzwaart.

Na een half uur is er een extra groep voor de drie-fasenaansluiting aangelegd en de kookgroep voor de perilex-kabel zit in de meterkast. De kookplaats wordt immers op een ander type stopcontact aangesloten, met vijf gaatjes i.p.v. twee. Dit heet een perilex-aansluiting. Nu nog die kabel van de meterkast naar de keuken. Eerst een gat achter de keuken door de vloer. Jan staat in de kastjes te boren met een megaboor, maar het werkt wel! Even later gaat de kabel door de vloer en Jan gaat onder de vloer… kabel de meterkast in en ook het perilexstopcontact zit er aan. Dat gaat vlot.

De bel gaat voor de tweede keer die dag, ik doe de deur open en hoor “Enexis, goedemorgen”. De monteur staat in de gang en ik loop naar de keuken. Heeft Jan mijn moment gepakt en zit de inductie plaat er al in! Toch even eruit nog voor een fotomomentje 😉

Tijd voor koffie voor Jan en mij, terwijl de meneer van Enexis onder spanning  bezig is met de aansluiting.

Koud een half uur later ook die aansluiting klaar. Dit valt me allemaal best mee.

Nog even wat kleine dingen aanpassen en opruimen en dan de laatste controle van Jan en de uitleg over de plaat. Al met al een krappe drie uurtjes en klaar. Als lunch maar even een eitje bakken om proef te draaien!

Conclusie: het viel mij mee. En nu aan de kook.

 

Check ook nog even het filmpje!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *