Danielle test inductie

De komende tijd reist de #inductie050 kookplaat door stad en ommeland om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met koken op inductie. Afgelopen week was Danielle Wolters uit Groningen degene die het spits mocht afbijten en als eerste proefpersoon met inductie aan de slag ging.

Danielle: “Deze kleine kookplaat ziet er best hip uit maar omdat het maar een pitje heeft was ik wat beperkt in het maken van gerechten, daar heb ik toch vaak twee pitten voor nodig. Maar bijvoorbeeld pannenkoeken bakken kan prima op dit apparaatje. Toen ik alle ingrediënten voor lekkere spinazie-pannenkoeken in huis had kwam ik er achter dat mijn bakpannen niet magnetisch zijn en dus niet geschikt voor inductie haha. Daarom heb ik het inductie koken even uitgesteld en later deze week een wortelsoepje gemaakt (foto) in een goeie pan. Superchill. De pan is zo warm en het werkt eigenlijk net zo gemakkelijk als op gas.

Ik ben niet de schoonste koker dus het is ook nog eens superhandig dat je het plaatje eenvoudig kan schoonmaken. Kortom, ik zie de voordelen van koken op inductie en kan het iedereen aanraden. Een klein plaatje is vooral handig voor studenten misschien, ik zou eerder kiezen voor een grotere plaat met twee of meer pitten. Tijdens zo een proefweekje kom je mooi achter de voordelen en je leert ook nog eens dat je pannen magnetisch moeten zijn voor inductie.” Wil jij ook inductie testen? Mail ons info@inductie050.nl.

Ps. hierbij de ingrediënten voor een grote pan wortelsoep (8 pers.)

  • 8 grote winterwortels
  • 800 ml kokosmelk
  • 2 uien
  • 2 cm gember
  • 1 liter bouillon
  • 3 tenen knoflook
  • Beetje komijn
  • Peper
  • Liefde

Danielle kookt wortelsoep op inductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *