37 thoughts on “Welkom bij #Inductie050!”

 1. Goede dag,

  Goed initiatief van jullie want ik kom er ook niet uit.
  Ik wil mijn gas kook pitten ombouwen in inductie maar hoe moet dat? Kunnen jullie mij op de hoogte houden van wat jullie weten. Ik woon (samen met mijn partner Rixt) in Winsum (gr)
  Als ik zelf wat kan doen hoor ik het graag.

  Met een vriendelijke groet
  Henk Langeveld

  1. Hoi Henk

   We hebben nu ook een interesse formulier. dus je kunt je inschrijven! We houden je dan op te hoogte!

   groet
   Marieke, Hotze en Jan Willem

   1. Mijn ouders kookten in 1945 al electrisch.wij zijn getrouwd in 1958 en hebben ook altijd electrisch gekookt.
    Je moet wel andere pannen kopen.

    Chris Kraster, Scheemda

    1. Dag Chris, alleen als je pannen hebt die niet reageren op een magnetisch veld, moet je die vervangen. Kook je tegenwoordig ‘gewoon elektrisch’, of heb je al inductie? ^Hotze

 2. Hallo, ik heb veel ervaring met keuken bouw en apparatuur, ook inductie, ben van oorsprong electrician en heb veel van dergelijke zaken ingebouwd of omgebouwd, kan dus goed uitleg en dergelijke geven. Groet Harry Reitsma

  1. Mooi, die kennis kunnen we wel gebruiken. Via het meedoen of interesse formulier kun je je gegevens achterlaten voor ons.

 3. Eingenlijk zou hierop een subsidie moeten komen. Het is niet alleen een inductietiestel kopen maar ook in de stoppenkast moeten 2 extra groepen geplaatst worden met een aansluiting naar de keuken.

  1. Of de extra kosten voor een inductiekookplaat voor een subsidie in aanmerking kunnen komen, is een goede vraag. Als we met meer zijn, kunnen we dit natuurlijk voorstellen bij de gemeente of andere instanties.

 4. Wij koken al wat jaartjes op inductie, het aanschaffen van een kookplaat valt reuze mee, ze worden steeds goedkoper.
  Bij Ikea kan je er al één kopen voor nog geen €300,- en de pannen vallen ook mee, wij hadden ook nog een paar pannen die er gewoon op konden.
  Het aansluiten is ook niet moeilijk, je moet vaak wel een aparte groep in je meterkast aan laten maken.
  Het is snel koken, veilig, makkelijk schoonmaken en uiteindelijk goedkoper dan gas, wij willen niet anders en gebruiken daardoor veel minder gas, alle beetjes helpen.

 5. Hoi, hoewel we niet in het 050 gebied wonen. Zou ik graag aanhaken in de kennisdeling en/of aanschaf. Sinds februari is onze CV ketel de deur uitgegaan. Wij hebben nu een luchtwarmtepomp en zonnepanelen.
  Wij gebruiken nu nog alleen gas voor koken en willen tzt ook dit laatste stukje afstoten. Maar het verwijderen van de gasmeter is zo asociaal duur.

  1. Hoi Elly, goed bezig! Het verwijderen van de gasaansluiting levert ook een aanzienlijke besparing in jaarlijkse vastrechtskosten op. We zullen eens rekenen wat het scheelt. groet, Hotze

  2. Dag Elly, het gas afsluiten kost geld, maar jaarlijks vastrecht kost ook best veel. De kans is groot dat de afsluitkosten daar tegen opwegen. Meer mensen zitten met deze vraag, en als we meer info hebben, plaatsen we die op de site. ^Hotze

 6. Wij hebben dus ook een gaskookplaat in een granietenaanrecht, willen we overstappen naar inductie dan zal de opening vergroot moeten worden.
  Zijn daar bedrijven voor die zoiets doen? En wat, ja daar gaan we weer, wat kost zoiets dan extra!

 7. Wij hebben inmiddels een inductie kookplaat gekocht maar daar ben je nog niet mee klaar bij ons moet dus ook 2 fases stroom aangelegd worden dus al met al gaat het honderden euro’s kosten en daar is geen potje voor .conclusie kost veel geld.

 8. Sinds vorig jaar op het mislukte aardwarmte project aangesloten. Heb geen cv ketel meer maar kook alleen nog op gas. Wil ook over op inductie koken. Kan tegenwoordig al op 1 groep van 230 volt, is wel aangepaste inductie plaat maar scheelt hoop kosten om je meterkast om te bouwen. Maar wat me het meeste stoort is dat iedereen schreeuwt dat we van het gas af moeten. Ik wil er ook best af, maar wil je de gasmeter laten verwijderen dan kost je dat zo’n 350 euro!!!!! Zijn toch belachelijke prijzen. Laat dit dan gratis zijn voor die mensen die er af willen! Dat stimuleert mensen!

  1. Hoi Kor, dat is best een investering inderdaad. Weet ook dat je nu jaarlijks vastrechtskosten betaalt, van enkele honderden euro’s per jaar. Het kan dus snel uit dat wel te doen. Groet, ^Hotze

 9. Hallo.
  Wij wonen in opwierde zuid in appingedam. Nu hebben we vernomen dat we straks op inductie moeten koken. Zie daar tegen op. Heb het op vakantie ook gehad maar dat was geen succes. Ze mogen je wel een kookcursus er bij leveren. Goede tip trouwens over de 2 extra groepen. Meld dat wel bij het 1 op 1 gesprek.

 10. Beste mensen,

  er zijn ook inductiekookplaten die niet op krachtstroom aangesloten hoefen worden, maar gewoon op 230V, op 2 groepen. us een perilex aansluiting is niet perse nodig

  1. Dag Geje, je hebt gelijk, we krijgen steeds meer info en zullen onze veelgestelde vragen aanpassen. groet, ^Hotze

 11. Wij koken al jaren op inductie. Toen we het huis kochten hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen en er een inductie kookplaat in laten zetten. Het koken gaat snel, de plaat is makkelijk schoon te maken. Sinds november vorig jaar zijn we helemaal van het gas af.

 12. Wat een leuk initiatief! We hebben een keuken(montage)bedrijf in Bedum/Groningen. Zonder reclame voor onszelf te maken hoop ik dat jullie lokale bedrijven zoals installateurs, monteurs en leveranciers de mond gunnen.
  En met 100 aanvragen maak zeer waarschijnlijk kans op een staffelkorting! Heel veel succes!

 13. Wij zijn ivm voorlichting naar Miele Vianen gegaan waar ze er echt alles over kunnen vertellen
  Natuurlijk zijn er ook diverse andere mogelijkheden maar wij werden in het grote familiebedrijf Miele uitstekend ontvangen en geholpen door een wat oudere medewerker die hier een nieuwe kans kreeg na het failissement van de Harense smid, ooit een begrip in Brabant
  Inmiddels ook nog een geweldige kookcursus gevolgd daar
  Er zijn vast ook goede alternatieven maar wij hebben al jaren goede ervaringen met deze professionele organisatie

 14. Heel goed initiatief. Wij denken ook al een tijdje na over deze manier van koken, maar we hebben geen idee hoe we dit moeten aanpakken.
  Ik wil ons graag aanmelden als deelnemer. Ben ik d.m.v. deze reactie ingeschreven of bestaat er een aanmeldformulier ?
  Vriendelijke Groet Trijntje Lubberts

  1. Hoi Trijntje, leuk dat je ons een bericht stuurt! Wil je je naam en mail invoeren in het formulier op de pagina ‘Meedoen’? Dan kom je meteen in onze maillijst. Dank alvast! ^Hotze

 15. Even een waarschuwing t.a.v inductiekoken. Het electrische (of magnetische ?)veld is erg hoog. Zeker voor een zwangere buik vlak in de buurt. Dit is voir mij een reden om electrischbof keramisch koken te gaan bekijken.

  1. Hoi Marjon, ieder heeft zijn eigen redenen of wel of niet over te stappen. Zover wij nu weten voldoet inductie-apparatuur aan alle eisen m.b.t. gezondheid en veiligheid. Groet, Hotze

 16. Het Buurthuis Semmelstee achter Laan Corpus den Hoorn heeft een induciekeuken. Handig om kookcursuusen te organiseren.

 17. Hoe kan ik in de meterkast zien wat voor aansluiting ik nu heb? Of moet ik in het energiecontract kijken? Of op de jarafrekening?

 18. Kunnen jullie me vertellen wat de nadelen zijn van een kookplaat die met een gewone stekker kan worden aangesloten? Is dan een aansluiting nodig met 2 groepen?
  Ik woon alleen en kook vaak met een hogedruk pan of hooikist

  1. Hoi, het maximale vermogen van de kookplaat is lager. Je hebt meestal wel een aparte groep nodig voor de inductieplaat, maar niet eentje met een dubbele groep.
   Als je alleen woont en al kookt met de hogedrukpan of hooikist dan zou de enkele groep en de normale stekker de beste oplossing zijn.
   Vraagje: heb je een echte hooikist of een hooimadam?

 19. Hoi
  Wij hebben een 3 jaar jong 6 pits gasfornuis met 2 ovens, 90 cm breed. Geen goedkope aankoop. Nu willen we verhuizen, keuken willen we meenemen, maar in veel huizen zien we geen gasfornuizen meer.
  Wij zitten daarom te denken om ons de bovenkant van ons gasfornuis te veranderen/ombouwen naar inductie.
  Heeft iemand hier ervaring mee?
  Alvast dank voor de reactie.
  Graag zou ik daarom ook per mail op de hoogte gehouden willen worden.
  Met vriendelijke groet
  Diana

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *