“We koken op zonnestroom!”

Hotze en Musetta enthousiast over inductie

Eindelijk stapten ze over van gas op glas: als één van de initiatiefnemers van Inductie050 was Hotze al lang bezig om het voor elkaar te krijgen. Dat viel niet mee: de meterkast was verouderd en er was geen eenvoudige manier om de elektriciteitskabel van de meterkast naar de keuken te krijgen (foto’s)

Dat krijg je met een oud huis. De oplossing? De zogenaamde perilex-kabel kon alleen dóór de gasleiding. Die was toch niet meer nodig. Hotze legt uit: “Musetta vroeg de zonnepaneleninstallateur of hij de meterkast en bekabeling meteen inductie-ready kon maken, en toen ging het snel. En nu het allemaal werkt, zijn we ontzettend blij met koken op inductie: het is sneller, schoner, minder heet en dus veiliger.

Ook voor de kinderen, die graag zelf een ei bakken (foto).” “Bovendien voelt het goed: we koken op zonnestroom!”, vult Musetta aan. En hoe zit het met de pannen? “Wat ons opviel is dat grootmoeders gietijzeren pannetje het perfect doet, maar twee van onze mooie KitchenAid-pannen doen het erg matig.

Te weinig ijzer in de bodem van de pan, terwijl er wel op staat dat ze geschikt zijn voor inductie. De Hema-pannen doen het trouwens geweldig, dus mocht je toch een pan moeten vervangen, dan hoef je niet de bank te beroven.” Slotsom: zij willen nooit meer anders. Bovendien zijn Hotze en Musetta deze week helemaal van het gas afgegaan: ‘Er is geen weg terug’, lacht Musetta.

Dochter blij met inductie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *